Още 30 души започват работа по проект на Община Видин по проект „Патронажна грижа  в Община Видин“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Хората получиха трудовите си договори от д-р Цветан Ценков, кмет на общината  и заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова.

В рамките на една седмица Община Видин е създала трудова заетост за над 90 видинчани по този проект и по още един – „Заедно за по-добър живот“. Хората, които започват работа по проекта за патронажна грижа са на длъжност домашни помощници, социални работници, медицински специалисти, психолози, диспечери и др. На потребителите ще бъдат предоставяни медицински услуги като измерване на кръвно налягане, поставяне на инжекции, контрол върху приема на лекарства.

Ще им бъде оказвана и психологическа подкрепа, насочена към възстановяване и социална интеграция, както и доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги. Заедно с трудовите си договори лицата получиха и сертификати от обучение, проведено непосредствено преди стартиране на патронажната грижа.