Австралийската диетоложка Джесика Сепъл разкрива пред „Дейли Мейл“ как да се справим с изкушението да похапваме сладости. Тя твърди, че спазва правилото от 80:20. 80 процента от диетата й са посветени на здравословните храни, а останалите 20 са запазени за сладките вкусотии. Това са любимите й, но не чак толкова здравословни ястия.
Един от най-важните начини за борба срещу влечението към сладкото е закуската, която да е богата на протеини. Сепъл препоръчва да се добавите канела към храната, която регулира нивата на кръвната захар, да избягвате изкуствените подсладители и да не се разсейвате с телевизора или телефона, докато ядете. В някои случаи гладът за сладкото може да бъде свързан с небалансирана диета или липса на сън, предупреждава Сепъл. При всички случаи и двата проблема трябва да бъдат решени.
По-рано диетоложката Пуджа Махия описа лесен начин за преодоляване на влечението към сладкото. Тя твърди, че желанието да се яде нещо сладко е породено от липсата на протеини в организма. Ето защо Махия предложи да се уверите, че има достатъчно протеин във всяко хранене.
По БГНЕС